SUGAR FACTORY AMSTERDAM

UIT “SUGAR FACTORY MANIFESTO” (2004):

*We believe art, parallel to love, is the supreme human expression.

*We believe creativity is an essential necessity, just like individual freedom is a basic condition to the permanence of civilized humanity.

*We believe progress of culture in general can only be secured by particular actions of creative individuals who are free to act, and therefore not restricted politically or institutionally.

*We believe in no dividing lines between what is natural to human.

*We believe in no fixed definitions: to question all things is natural and therefore true.

Creativity is conditioned by fluctuations of all meanings, parallel to development of perception.

TOTAAL THEATER

Nachttheater Sugar Factory is een bedrijf met meer dan 50 werknemers. Als mede-eigenaar en medeoprichter was ik onder andere verantwoordelijk voor: het uitwerken van een businessplan, begeleiding van de grootschalige verbouwing van de locatie, aannemen van personeel, programmering, publiciteit, promotie en externe communicatie van het bedrijf.

Door mijn inspanning is Nachttheater Sugar Factory in het Kunstenplan 2009-2012 opgenomen en ook in 2009 door het AFK gesubsidieerd voor een reeks kunsttentoonstellingen, waar ik onder andere de rol van curator vervulde.

Ik heb de samenwerking ontwikkeld met Stadsdeel Centrum, politieke partijen, sponsoren en zusterinstellingen in en rondom Amsterdam (o.a. Melkweg).

Vandaag is Nachttheater Sugar Factory één van de vijf leidende cultuurpodia in Amsterdam.

Een concept op maat heeft de grootste kans om voor vele jaren een levende legende in de stad te worden. De doelstelling van Nachttheater Sugar Factory is een levensloop van minimaal 20 jaar aan te gaan. De programmering behoeft daarom originaliteit, kwaliteit en een verrijkende artistieke visie. Maar bovenal een programmering die een gat vult in het reeds aanwezige culturele aanbod. Een programmering met de eigenschappen ‘cultureel’, ‘artistiek’, ‘onafhankelijk’ en ‘progressief’, vier woorden die tijdloos zijn.

www.sugarfactory.nl