TEC ART

TEC ART is een nieuw evenement tijdens Art Rotterdam Week. Een tentoonstelling in Fenixloods 1, met 3000 vierkante meter kunst en technologie, en een speciale openingsevent en (after) party in het Drijvende Paviljoen. Cultuurarchitect Consultancy had de ontwikkeling van TEC ART ondersteund met aantal introducties in Rotterdam en met de sponsorenpresentatie in het Drijvende Paviljoen.
Organisator stichting PLANETART is sinds 1995 actief als pionier, initiator en producent van innovatieve en toonaangevende projecten in Nederland en elders, op het gebied van beeldende kunst, openbare ruimte, populaire cultuur en technologie. Bekend zijn bv het bekroonde GOGBOT art-music-technology festival, de Twente Biennale in cultuurpark Roombeek Enschede, Award winnende projecten tijdens Kunstvlaai Westergasfabriek Amsterdam, en het PLANETART Medialab Amsterdam.
In Rotterdam opereert PLANETART reeds jaren achter de schermen als netwerk organisatie in samenwerking met o.a. Willem de Kooning Academie, Worm, V2, Mothership, het voormalige OffCorso, MAMA, RAW art, en heeft daarnaast werk van talloze Rotterdamse kunstenaars gepresenteerd in binnen en buitenland.
Met ingang van 2014 introduceert het een nieuw evenement tijdens Art Rotterdam Week: TEC ART. Dit concept wil PLANETART de komende jaren verder ontwikkelen en uitvoeren in Rotterdam, vooral met het oog op de uitdagende mogelijkheden die de stad biedt met bijzondere openbare ruimte, innovatieve architectuur en stadsontwikkeling, de rol daarbij van technologie en maatschappelijke actualiteit, alsook het betrekken van een breed en deels nieuw publiek.