CROWDFUNDING RESIDENTIE ORKEST

Deze unieke crowdfunding project is door Cultuurarchitect Consultancy succesvol gerealiseerd via Voordekunst platform.

Projectbeschrijving
Adopteer jouw sectie van Canto Ostinato
Wereldpremière Canto Ostinato voor symfonieorkest

Op 13 en 14 mei 2016 speelt het Residentie Orkest de wereldpremière van de orkestrale versie van Canto Ostinato. Dit wereldberoemde werk van Simeon ten Holt wordt speciaal voor het Residentie Orkest gearrangeerd door componist Anthony Fiumara. Iedereen kan nu betrokken raken bij deze orkestbewerking door een sectie van deze bijzondere compositie te adopteren.

Canto Ostinato
behoort tot de meest geliefde moderne muziek van dit moment, geschreven door Simeon ten Holt in 1973-1976. Vele tienduizenden lieten zich al meevoeren door dit werk. Het Residentie Orkest start in samenwerking met uitgeverij Donemus een uniek project om de orkestrale versie van Canto Ostinato te realiseren.

Schermafbeelding 2015-10-13 om 13.32.39

Via www.mijncantoostinato.nl en www.voordekunst.nl is het mogelijk om met een bijdrage een of meer van de 106 secties van Canto Ostinato te adopteren. Zo brengt de donateur de symfonische Canto Ostinato tot leven en ontstaat ‘jouw Canto Ostinato’. In een speciale editie van de bladmuziek staan straks de namen van de donateurs bij de passages die zijn geadopteerd.

Roland Kieft, artistiek directeur van het Residentie Orkest: “Het is bijzonder dit culturele fenomeen, want dat is Canto Ostinato, op deze manier voor het voetlicht te brengen. En dat iedereen zijn of haar steentje kan bijdragen aan de totstandkoming van de orkestversie maakt dit project extra bijzonder.” Volgens Davo van Peursen, directeur van Donemus Publishing, is dit een prachtige gelegenheid om ‘mede-eigenaar’ te worden van een partituur die vaak op symfonische lessenaars zal staan.

Wereldpremière
De wereldpremière van de orkestrale versie van Canto Ostinato vindt plaats op 13 en 14 mei 2016 in De Doelen te Rotterdam en het Zuiderstrandtheater in Scheveningen. Het Residentie Orkest speelt tevens Down the Rabbit-Hole van Mayke Nas en de wereldpremière van het Altvioolconcert van de Pools-Nederlandse componiste Hanna Kulenty.

Over het Residentie Orkest
Het Residentie Orkest bewijst dat symfonische muziek ook in de 21e eeuw voor een groot en breed publiek van betekenis kan zijn. Het orkest heeft van oudsher een reputatie op het gebied van de uitvoering van Nederlandse muziek en werken van moderne componisten. Het Residentie Orkest wil zoveel mogelijk mensen in contact brengen met bijzondere muziek en hen laten genieten, verrassen en inspireren.

Over Donemus Publishing
Donemus Publishing is de belangrijkste uitgeverij van hedendaagse klassieke muziek in Nederland. Donemus bereikt als een innoverende, eigentijdse uitgeverij met een catalogus van 13.000 werken, uitvoerenden in 50 landen.

Canto Ostinato
Vrijdag 13 mei – 20.15 uur De Doelen, Rotterdam
Zaterdag 14 mei – 20.00 uur Zuiderstrandtheater, Scheveningen
Otto Tausk - dirigent
Geneviève Strosser - altviool

M. Nas - Down the Rabbit-Hole
H. Kulenty Altvioolconcert (wereldpremière)
S. ten Holt/A. Fiumara Canto Ostinato (versie voor orkest, wereldpremière)