CCD Awardconferentiesconsultancycultuurbeleiddiversityfestivalsprojectenworkshops

BINOQ ATANA

Binoq atana is hoofdpartner van Cultuurarchitect Consultancy. Binoq geeft advies, doet onderzoek en ontwikkelt scholingstrajecten op het gebied van cultuur en maatschappij in de ruimste zin. Richtje Sybesma is de directeur van binoq.

De naam binoq is geïnspireerd op de verrekijker - we halen de toekomst dichterbij. Alleen maatwerk, goed aangesloten, en altijd resultaten waar je iets aan hebt.

Elke tijd kent zijn eigen kwesties en zoekt zijn eigen oplossingen - en aan die zoektocht leveren wij graag onze bijdrage. Wij werken in opdracht. Maar ook komen wij op eigen initiatief met ideeën en voorstellen voor het oplossen van knelpunten die we signaleren.
Onze benadering van problemen is duidelijk: wij denken niet in bedreigingen maar in kansen. Platgetreden paden zijn er genoeg, ook in onderzoeksland.

Wij zijn gespecialiseerd in frontier areas: nieuwe beleidsgebieden, uitdagende programma’s, verrassende concepten, opmerkelijke samenwerkingsverbanden. Voor herhalingsonderzoeken of gestandaardiseerde opdrachten verwijzen wij graag door naar de meer gebruikelijke bureaus.

De projecten van binoq zijn niet onder een noemer te vatten. Wij doen onderzoek, ontwikkelen ideeën tot concepten, we ontwerpen innovatieve systemen en programma's en zo nodig verzorgen wij de productie.

Soms ontstaat een programma zonder dat er sprake is van een concrete opdracht. Wij ontwikkelen dan op eigen initiatief een concept, zoeken er financiering voor, zetten er een passende organisatie voor op en verzorgen de uitvoering. Voorbeelden hiervan zijn atana, Filling the Gap, Night of Nights (Diversity in Spotlights) of Kind en Kleur.

2016

Festival Contact

Code Culturele Diversiteit

Maand van de Cultuureducatie 2016

2015

Drongo Festival 2015

Maand van de Cultuureducatie 2015

Diversiteit aan de Top Den Haag

Prins Bernhard Cultuurfonds onderzoek

Code Culturele Diversiteit

Kleurrijke Top 100

Filling The Gap

2014

Diversiteit aan de Top Den Haag

Drongo Festival 2014

25 jaar Stadspas

Prins Bernard Cultuurfonds onderzoek

ABN AMRO Atana Incompany

Kleurrijke Lijst 2014

2013

AnataLab - Amsterdam Metropolis 2030

Drongo Festival 2013

Atana Den Haag Civil Society

Workshops Audience Development

De Kleurrijke Lijst 2013

2012

Atana Cultuur Den Haag

Atana Grachtenfestival Special

Drongo Festival 2012

Crash Course Cultureel Ondernemerschap