ATANA SOOS: Diversiteit in Bestuur en Beleid

4 november 2016

White privilege, afschaffing van Zwarte Piet, dekolonisatie, Ieder1. Actieve burgers stellen racisme en discriminatie in de samenleving op uiteenlopende manieren aan de orde. De samenleving is volop in beweging en toe aan vernieuwing, maar landt dit ook bij de top van Bestuurlijk Nederland? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat departementen, de rechterlijke macht, het politiewezen - al die instituties die de beleidskaders van onze samenleving bepalen - gaan aansluiten op de cultureel diverse samenleving?

Staatssecretaris Jetta Klijnsma en NiNsee-voorzitter Antoin Deul zullen het gesprek hierover openen. Klijnsma maakt zich binnen het kabinet sterk voor een inclusieve samenleving: 'Alleen in inclusieve groei zit echt toekomst.' Deul streeft als voorzitter van het Het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis naar vrijheid en gelijkheid en erkenning van het koloniale verleden. 'In een beschaafd land hoor je je niet in te vechten omdat je er toevallig anders uit ziet dan de heersende norm'.

Na twee inleidingen volgt een panelgesprek met de zaal onder leiding van moderator Ghieslaine Guardiola. In het panel nemen, naast de hoofdgasten Jetta Klijnsma en Antoin Deul, plaats, de nieuwe atana voorzitter Igor Ivakic, directeur van het Nederlands Centrum voor Jeugdgezondheid, en Talitha Muusse, zelfstandig ondernemer en actief lid van de Stichting Blikverruimers voor jonge toezichthouders.

En er is muziek! Yinske Silva en Paul Scheepmaker brengen nummers van hun bossanova- album O Fino da Bossa ten gehore. Yinkse is stemkunstenaar en veelzijdig zangeres. Paul is all-round gitarist en componist.

Datum: 8 november 2016

Tijd: 20.00 - 22.00 uur, inloop met drankje vanaf 19.30 uur

Locatie: Koninklijke Foyer, Stadsschouwburg Amsterdam

Kom op tijd! Photoshoot - ATANA Staatsieportret 2016

Voorafgaand aan de soos is er weer tijd voor een photoshoot ATANA portretten en het jaarlijkse Staatsieportret. Om precies 20.00 uur staat Henk Rougoor klaar om dit unieke gezelschap vast te leggen.

AANMELDEN VIA: info@binoq.nl o.v.v. atana soos 8 november 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.