Nominaties CCD Award 2017

De vijf genomineerden voor de CCD Award 2017 zijn bekend! Het publiek kan vanaf nu tot 18 januari 2017 haar stem uitbrengen. De jury neem de publieksstem mee in haar afweging.

21 december 2016

De vijf genomineerden voor de CCD Award 2017 zijn Hamlet van ZEP Theater Producties, Festival Mundial, Ongekend Bijzonder Festival 2016, Project Old Skool van Stichting Gebouw 52 en het Van Abbemuseum. Het publiek kan vanaf nu tot 18 januari 2017 haar stem uitbrengen via onderstaande link. De jury neem de publieksstem mee in haar afweging.

De prijs van € 5000,- wordt uitgereikt aan een organisatie die op het gebied van diversiteit een voorbeeldfunctie vervult voor het hele culturele veld. Juryvoorzitter Mariëtte Hamer, bijgestaan door juryleden Mavis Carrilho, Khalid Ouaziz, Manon Pattynama en Howard Komproe, maakt op 15 februari 2017 in de Melkweg de winnaar bekend. Bij de beoordeling kijkt de jury naar diversiteit bij de vier P’s (Personeel, Programma, Partners en Publiek), innovatie, bereik en maatschappelijke impact.

De genomineerden zijn geselecteerd uit de vijftig Best Practices die gedurende het hele afgelopen jaar zijn verzameld. Vanuit die vijftig is eerst een longlist gemaakt van vijftien Best Practices waaruit door een adviescommissie vervolgens de vijf genomineerden zijn gekozen. De adviescommissie bestaat uit Paulo Martina, Tati Vereecken-Suwarganda, Ilias Zian, Noraly Beyer en John Serkei.

De eerste editie van de prijs werd gewonnen door Art-S-Cool, een kunstenaars-collectief uit de Haagse Schilderswijk. De theaterproductie Oumi+Mijn vader de Expat ontving de publieksprijs. De CCD Award is een initiatief van de Federatie Cultuur en wordt mede mogelijk gemaakt door de Rijkscultuurfondsen. De uitvoering van de CCD Campagne waar de Award een belangrijk onderdeel van is, is in handen van binoq atana.

Stem op je favoriet en meld je aan voor de Melkweg (formulier links)

Locatie: De Melkweg

Datum: 15 februari 2017

Tijd: 16:00 uur. Inloop en ontvangst met drankje vanaf 15:30 uur

Adres: Lijnbaansgracht 234, 1017 PH Amsterdam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.